Suka Entry Di Sini???

Thursday, November 14, 2013

DOA MOHON PERLINDUNGAN DARI PENYAKIT ANGIN AHMAR DAN SEMUA PENYAKIT.


**saya copy paste dari fb Datuk Sharifah AiniAsSalam Keluarga FB yang diRahmati ALLAH!
 
SILA SHARE & BERKONGSI ILMU: 
 
 
DOA MOHON PERLINDUNGAN DARI PENYAKIT ANGIN AHMAR DAN SEMUA PENYAKIT. 

 
Aku berlindung dengan ALLAH dari penyakit Angin Ahmar dan Penyakit yang Besar & Berat dari menimpa ke atas Diri dan Roh – Darah dan Daging – Tulang & Kulit – Urat dan Saraf ku…..Maha Suci Engkau yang apabila Engkau menghendaki sesuatu terjadi….maka Engkau…yang hanya mengatakan "Jadi Lah! Maka Jadi Lah ia" ( Kun Fayakun )

Cuba Amal kan membaca nya setiap kali lepas Solat .....Saya amat yakin dengan Kekuatan semua Doa2 dan kepada siapa lagi kita memohon pertolongan jika tidak kepada ALLAH! Doa ada lah senjata orang Mukmin.
 
Ya ALLAH ……Jauh kan lah kami semua dari Penyakit2 yang Merbahaya...Penyakit yang diAnugerah kan datang dari MU Ya ALLAH sebagai process mencuci segala Dosa2 kami…Kerana KAU sayang kan kami….Kami hanya mampu Berikhtiar...KAU yang memberi Penyakit ….Hanya ENGKAU sahaja yang bolih Menyembuh kan penyakit kami.
 
Ketika ALLAH Subhanahu Wata'ala Rindu pada Hambanya.. DIA akan Mengirimkan sebuah kado Istimewa melalui MALAIKAT JIBRIL ........yang isinya adalah UJIAN.
 

Dalam Hadith kudsi ALLAH Subhanahu Wata'ala berfirman :
 
"Pergilah pada Hamba ku lalu Timpakan lah berbagai Ujian Karma kepada nya……Aku ingin Mendengar Rintihannya"
 
(HR Thabrani dari Abu Umamah)
 
YA ALLAH ..Ya ALLAH ....Ya ALLAH Jadikan lah Kami hamba-hamba MU Yang Bersabar Ketika di Uji olihMU…….Aamiin Ya Rabbal Alamiiiiin.
 


 
Salam Santun Erat Silaturahim Wa Ukhuwah Fillah & Salam Teramat Sayang Untuk Adik-Adik Kak Pah dan Semua Anak-Anak Ummie Sharifah yang dikasihi di FB ini.
 

Jazakum Allahu khayran.1 comment:

  1. Perkongsian yg sungguh bermanfaat.. semoga dpt kita jadikan amalan.. t kasih

    ReplyDelete

Assalamualaikum..

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di sini. :D

Fruity Plum Heart
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...