Suka Entry Di Sini???

Tuesday, June 24, 2014

Buah-buahan bagus ketika musim panas

Kini cuaca panas kembali melanda.. Cuaca yang panas bukan sahaja menyebabkan kita berpeluh dengan lebih kerap yang mana menyebabkan proses dehidrasi berlaku dengan pantas.

Keadaan cuaca panas juga boleh menyumbang kepada masalah kulit seperi ruam, jerawat dan ketidakselesaan pada tubuh badan.

Oleh itu, di sini kami ingin berkongsi dengan anda tentang beberapa jenis buah-buahan yang boleh anda makan sebagai jalan mengurangkan masalah ini yang dipetik dari sebuah portal gaya hidup tempatan.

Mangga
Buah yang enak serta kaya dengan Vitamin C ini juga memebrikan kesan menyegarkan pada tubuh. Mangga menjadi buat yang lebih efektif bagi masalah strok dan kelelahan akibat terdedah kepada cahaya matahari.

Susu skim
Susu skim mampu memelihara tubuh daripada masalah dehidrasi dan juga gangguan pencernaan.

Jus buah-buahan
Jus buah-buahan segar amat membantu tubuh bagi menggantikan cairan yang hilang ketika proses dehidrasi di musim panas.

Apricot
Buah ini boleh menjadi snek yang berkesan bagi mereka yang kerap mengalami masalah jerawat di musim panas. Apricot kaya dengan kandungan zat besi, Vitamin C, kalium dan juga serat.

Jagung
Buah jagung megandungi asid pentotenat, memberikan Vitamin B untuk menjauhi stress. Jagung dalam bentuk apa pun, sama ada dipanggang atau direbus merupakan makanan sihat kerana boleh menurunkan kadar kolestrol.sumber :  https://my.entertainment.yahoo.com/news/buah-buahan-bagus-ketika-musim-panas-030315159.html1 comment:

Assalamualaikum..

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen di sini. :D

Fruity Plum Heart
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...